Цъка една бомба, която ще избухне през януари  - цените

...
Цъка една бомба, която ще избухне през януари  - цените
Коментари Харесай

Шефът на АИКБ: Цъка една бомба за парното и топлата вода, която ще избухне през януари

" Цъка една бомба, която ще избухне през януари  - цените на парното и топлата вода. Цените, избрани от КЕВР, са основани на 48 лева на мегаватчаса цена на газ, а в този момент тя е 93 лева Ще има 70% растеж в цената на парното, в случай че нищо не се предприеме. Предлагаме да се компенсират топлофикациите, другояче КЕВР би трябвало да компенсира цените със сметките за първото тримесечие за идната година ", съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, представен от Стандарт.

Той счита, че цените на енергоресурсите постановат незабавни ограничения. " Днес цената на тока е 500 лева на мегаватчаса. Много предприятия са затворени. Ако преди е плащано 30 000 лева на месец, в този момент са 100 000 лева Огромните загуби за промишлеността са големи облаги в енергетиката. Тези пари се складират в АЕЦ " Козлодуй " и другите производители на ел. сила ", разгласи Велев.

По думите му обезщетенията са незадоволителни. " За декември въобще не са планувани такива. Служебният кабинет би трябвало да продължи обезщетенията и да ги усили. Искаме 3/4 от разликата сред борсовата цена и прогнозата на КЕВР - 270 лева ", изясни той.

Велев добави, че се възнамеряват срещи с договарящите за коалиция партии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР